Инициативата Дни на Япония“ ще гостува тази година в седем български

...
Инициативата Дни на Япония“ ще гостува тази година в седем български
Коментари Харесай

Кендама е новият хит сред децата. Дни на Япония гостува в Ловеч

Инициативата „ Дни на Япония “ ще гостува тази година в седем български града и Ловеч е един от тях. На 15 септември по време на откриването на новата образователна година в ловешкото главно учебно заведение „ Тодор Кирков “ ще има показване на японската просвета и обичаи, оповестиха от общинската администрация. 

За децата ще бъдат демонстрирани разнообразни японски игри като кендама, фукувараи и ками-шибаи. Кендама например е традиционна японска играчка за умения, версия на класическата игра с чаша и топка. Ками-шибаи  (хартиена пиеса) е форма на японски махленски спектакъл и описване на истории, която е минала през времето и е стигнала до днешното аниме. В двора на ловешкото учебно заведение в символ на другарство ще бъдат засадени японски вишни сакура, допълват от администрацията. 
-->
Организатори на самодейността са посолството на Япония и клуб „ Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай “.

 Дните на японската просвета в България се провеждат за 34-ти път, Ловеч е включен за първи път. В ловешкото приблизително учебно заведение „ Тодор Кирков “ 13  ученици от пети и шести клас  изучават японски език в клуб за занимания по ползи, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР